Institut primenjenih umetnosti i dizajna u Torinu (IAAD) – Konkurs za stipendiju 2010-2011

Istituto d’Arte Applicata e Design in Torino (IAAD) – kao i svake godine i ove predstavlja konkurs i nudi mogucnost dvanaest stipendija (Bachelor) u sferi Industrijskog dizajna, Grafickog dizajna, Auto i Enterijera.

Dodeljuju se stipendije u iznosu od 100% , 50% i 20% bice dodeljene prva tri svrstana od cetiri razlicite specijalizacije. Student ce morati da plati naknadu (EABHES) porez za svaku narednu godinu.

Tema konkursa je specificna za svaki sektor:

Transportation design Department:

Napraviti SUV svestran i upotrebljiv u svim uslovima, narocito u bezbednosti saobracaja. Dizajn terenskih vozila koji omogucava jednostavan pristup i laku nosivost trebalo bi da bude kreiran za prevoz putnika i robe u oblasti losih puteva, staza, neispitanog terena.

Industrial design Department:

Kreirati osnovne obrazovne igre za decu , pomocu prirodnih ili recikliranih materijala . Igra koja moze da se koristi u skolama u aktivnosti “Obrazovanje za ravoj”

Interior and furniture design Department:

Dizajnirati ” Deca dobrodosla u prostor” u kojoj operateri “Save the Children”moze da pruzi psiholosku podrsku zasticen i kontolisan ambijent za decu (npr: situacija na Haitiju). Dizajn mora uzeti u obzir posebne karakteristike oblasti u hitnim slucajevima (prirodne katastrofe, ratovi) i ogranicene ekonomslke resurse. Materijali i predmeti moraju biti dizajnirani u cilju smanjenja troskova, ali bez smanjivanja kvaliteta i funkcionalnosti i stetike.

Dipartimento di Advertising and graphic design:

Kandidat mora da napravi plakat koji u potpunosti predstavlja duh i stav Save the Children.

Srecno

Za vise informacija o konkursu i samom Institutu:

iaad.it