Domus Academy Master

Glavna filozofija Master studija iz oblasti dizajna automobila na Domus Academy nije zasnovana samo na lepoti i restajlingu, već na interdisciplinarnosti koja okružuje dizajn automobila za 360 stepeni: eksterijer, enterijer, vrednosti brenda, vizije automobila budućnosti, modelovanje u industrijskoj glini, dizajn jezik, prodaja brenda i utisci posle prodaje. Glavna ideja fokusiranja na ove stvari jeste da se poveća svesnost kandidata za master studije na Domus Academy kada je su u pitanju osećanja koja izaziva dizajn automobila kod kupaca, kao i osećanja koja se stvaraju korišćenjem ovih proizvoda. Konkurs za master stipendiju je otvoren za sve dizajnere, profesionalne ili studente koji su zainteresovani da inovativnim razmišljanjem doprinesu razvoju automobila budućnosti.

Rok za slanje radova je 31. Mart. 2010.

Tema : DESIGN A CAR UNLIKE A CAR – jako dugo automobili i prevozna sredstva se dizajniraju kako bi pre svega zadovoljili visoke estetske kriterijume, u Domus Academy smatraju da je potrebno povećati upotrebnu vrednost i raznolikost upotrebe automobila, tako da se ne treba prevashodno osvrtati na estetiku već pronaću bolja i jednostavnija rešenja na svim poljima koja se dotiču dizajna automobila. Multifunkcionalno vozilo budućnosti.

Nagrade : Tri stipendija u vrednosti od 70%, 50% i 30% od ukupne vrednosti stipendije. Stipendije važe za školsku 2010/2011 godinu.

Više o ovom konkursu možete saznati na sajtu : DOMUS ACADEMY ITALY