Kad bi svetlo igra bilo

osvetljenje

Jedan od svakako najbitnijih detalja prilikom sređivanja enterijera jeste svetlo.

Gde ga postaviti, koliko različitih izvora osvetljenja primeniti, koji tip rasvete odabrati… Brojna su pitanja koja se postavljaju kada je ova tema na dnevnom redu. Savremene tehnologije nam gotovo svakodnevno pružaju nove koncepte koji svojom inventivnošću, dizajnom i maštovitošću u velikoj meri mogu uticati na oplemenjivanje i obogaćivanje prostora u kome živimo i radimo.

Pred nama je izuzetno interesantan koncept koji, gotovo svakom prostoru može dati poseban pečat i učiniti ga daleko interesantnijim i živopisnijim.

Light Form koncept je delo Daniele Gualeni i Francesca-e Rogers je oslonjen na ideju da svim korisnicima pruži mogućnost da jednostavnom manipulacijom prilagode svetlo svojim željama i potrebama.

Light Form by Daniele Gualeni i Francesca Rogers

Ovaj koncept je zasnovan na velikoj modularnoj površini opremljenoj različitim svetlima, postavljenim u brojnim tačkama i prekrivenim dvoslojnim drvenim površinama čijim se pomeranjem mogu dobiti različite vizuelne i svetlosne forme. Drvene površine su izrađene od dve vrste drveta. Tamnija površina je napravljena od wenge drveta a svetlija od evropskog javora. Upravo ovaj kontrast, kako u boji tako i u teksturama, čini ovu formu upečatljivom i izuzetno interesantnom.

Light Form by Daniele Gualeni i Francesca Rogers

Osnovna, bela površina je izrađena tako da se korisniku pruža mogućnost uticaja na intenzitet, jačinu i gustinu osvetljenja.

Light Form by Daniele Gualeni i Francesca Rogers

Tekst priredio Miloš Stojaković