Young Serbian Designers 2010 – 2

YSD2010-industrijski-dizajn

Kulturna organizacija Mikser ima zadovoljstvo da Vam predstavi proširenje konkursa u okviru projekta YOUNG SERBIAN DESIGNERS.

SaloneSatellite je sinonim za stvaralaštvo mladih. Od svog osnivanja 1998. godine, predstavlja najveću prezentaciju kreativne energije mladih dizajnera na svetu. Mnogi od prototipova predstavljenih u prethodnim izdanjima Satellite-a su otišli u proizvodnju, a mnogi od učesnika – više od 6.000 dizajnera i 191 škola – postali su važna imena u svetu dizajna, od Matali Crasset, Patrick Jouin-а i Harri Koskinen-а do Xavier Lust-а, Satyendra Pakhalé i Paolo Ulian-а. Ove godine se nastavlja sa razvojem novih pionirskih pravaca u dizajnu. Iduci ka tom cilju, osmišljen je novi način da se radovi mladih dizajnera približe proizvođačima koji imaju moć da „ožive“ projekte. U tom smislu, nova inicijativa predstavlja korak ka neposrednijem kontaktu između ponude i potražnje, odnosno između dizajnera i proizvođača, između kreativnosti i proizvodnje.


Kako?

YOUNG SERBIAN DESIGNERS ima priliku da kroz svoj konkurs izabere i predstavi najbolje projekate mladih srpskih dizajnera pored svog izložbenog prostora od 64m2 i u okviru posebnog štanda na Milanskom sajmu namenjenog izlaganju prototipova iz kategorija proizvoda namenjenih kuhinjama ili kupatilima. S obzirom da će naredni sajam predstaviti bijenalne postavke Eurocucina i International Bathroom Furniture Exhibition, zajednička internacionalana izložba mladih dizajnera na ovu temu biće direktno orijentisana ka promociji kod najvećih firmi koje izlažu u ovoj oblasti.

Tema?

Predmeti i pribor za pripremanje, kuvanje, čuvanje i uzimanje hrane i pića; pribor za kupatila, armature, tuševi, kade, radijatori i slavine; linije za kupatila; oprema za dekor i komponente; salvete i stolnjaci;

Nagrade?

Tokom trajanje SaloneSatellite-a, stručni žiri (Paola Antonelli, viši kustos za dizajn MOMA, Njujork / Antonija Citterio, dizajner / Emanuelle Benedini, Komercijalni direktor, Agape / Karlo Guglielmi, predsednik Fondacije Cosmit Eventi / Ros Lovegrove, dizajner / Đovani Odoni, urednik Casamica / Alberta Skavolini, generalni direktor, Ernestomeda) će izabrati 3 najbolje dizajnirana proizvoda u svakoj od 3 kategorije zastupljene na Salone-ima: nameštaj, kuhinje i kupatila.

• Prva nagrada: € 10,000.00
• Druga nagrada: € 5,000.00
• Treća nagrada: € 2,500.00


Žiri ima pravo da dodeli Honourable mention za vredne projekte.

Nagrada ne podrazumeva bilo koji profesionalni ugovor. Prava intelektualne svojine svih učesnika su u potpunosti zaštićena. Svaki učesnik garantuje legitimno vlasništvo i originalnost projekta, bez ograničenja i bez prava trećih lica na intelektualnu svojinu.

Prijave na konkurs?

Zbog proširenja konkursne teme, krajnji rok za potvrđivanje učešća je 15.decembar 2009.godine, a svi drugi uslovi konkursa se u potpunosti poklapaju sa već objavljenim tekstom (pogledati prilog).Young serbian designers će nastaviti da bude nenadmašan prozor u svet za mlade talente iz Srbije i nadamo se da će Vaše učešće u ovom konkursu doprineti kvalitetnoj promociji domaćih kreativnih potencijala u dizajnu.

Sve najbolje u daljem radu,

Kulturna organizacija Mixer

Link: Mikser®