Treće kinesko takmičenje u dizajnu automobila

Kina kao najveći svetski proizvođač, trenutno je obećana zemlja industrijskih dizajnera. Sve što treba da ponesete je partijska knjižica, dobre ideje i par skica. Ovaj put imate šansu da se predstavite ogromnom kineskom tržištu i da budete zapaženi kao industrijski dizajneri. Treće veliko kinesko takmičenje u dizajnu automobila je tu.

U razdoblju u kome kineska nacionalna auto industrija doživljava eksplozivni rast, koji konstantno povećava ulogu Kine kao svetskog proizvođača automobila, FAW Group Corporation, kao jedna od najstarijih koproracija u kineskoj nacionalnoj industriji, pokrenula je “China Automobile Design Competition”, 2004-te godine. Ovo je bilo uspostavljanje platforme za početak komunikacije između auto industrije, obrazovnih institucija i negovanja kulta talenta. Zahvaljujući međunarodnoj podršci, ovo takmičenje je naišlo na toplu dobrodošlicu od samih početaka. Učešćem velikog broja talentovanih ljudi iz oblasti dizajna, velikim udelom kreativnosti i ogromnog broja ideja, priča je počela da se razvija dalje, došlo je do povećane saradnje dizajnera i industrije, a Kina je krupnim koracima grabila na polju dizajna automobila i razvoja ove grane privrede, sve ovo dovelo je do toga da Kina, 2009-te godine postane najveće svetsko tržište automobila. Iz ovog sleda događaja došlo je do toga da FAW, kao član multikorporacija, koje sve više praktikuju sistem socijalne odgovornosti, tj. povezivanja velikih multikorporacija sa društvom, organizuje “The Third China Automobile Design Competition”. Na osnovu svega ovoga, ustanovljen je “China Auto Design Master Class”, kao temelj za školovanje novih generacija kineskih dizajnera koji bi radili u auto industriji.

Kako bi ovo takmičenje napravili najinternacionalnijim u Kini, kako bi od “China Auto Design Master Class” napravili kolevku za buduće kineske mastere iz dizajna automobila, kako bi osigurali održivi razvoj i zeleniji razvoj automobila u Kini, proizveli automobilske motore bez štetnih posledica za životnu sredinu, Kina vas poziva da učestvujete na “The Third China Automobile Design Competition”, kako bi se naši snovi zajednički ostvarili.

Da bi ste saznali više o ovom takmičenju i dali svoj doprinos posetite sajt : http://www.faw-cadc.com

Tekst priredio : Denis Bostandžić, industrijski dizajner