International E-Waste Design Competition

Elektronski otpad, ili “E-Otpad”, stvoren od strane odbačenih delova kompjutera, televizora, štampača, mobilnih telefona postaje sve veći problem u svetu. Kroz International E-Waste Design Competition, učesnici će pronalaziti rešenja za ovaj problem kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

Duh samog takmičenja je da se svi uključe u problem rastućeg elektronskog otpada i da se pronađu rešenja koja bi bila adekvatna za dalju upotrebu otpada i koja bi bila više ekološki orijentisana. Kroz ovo takmičenje, svi će biti u procesu učenja, kako ponovo upotrebiti E-Otpad za nove namene i dati mu neke nove funkcije. Ovom prilikom organizatori konkursa vas pozivaju da pošaljete vaše koncepte i inovativna dizajnerska rešenja na temu ponovne upotrebe E-Otpada. Inženjerska znanja, dizajn, održivi razvoj sve su to znanja koja ćete morati da upotrebite kako bi trijumfovali na ovom takmičenju.

Nagrade za finaliste

Nagrade će biti podeljene između šest pobedničkih timova po sledećem rasporedu: dve platinaste nagrade od po 5000$ svaka, dve zlatne nagrade od po 3000$ svaka, dve srebrne nagrade od po 1000$ svaka. Dodatno će biti dodeljene još četiri počasne nagrade od po 500$ svaka.

Raspored konkursa

11.  Januar
Otvara se online registracija

1.  April
Registracija se zatvara i prijave su do 11:59 PM Central Standard Time

15.  April
Finalisti se objavljuju na sajtu

20. April
International E-Waste Video Festival: video prezentacija finalista, objava pobednika konkursa, komentari sudija ce biti u 5 posle podne u Gregory Hall 112 u Campus of the University of Illinois at Urbana-Champaign.

21 – 25.  April
Javno prikazivanje video fajlova finalista u Campus of the University of Illinois at Urbana-Champaign.

Više informacija možete saznati na sajtu konkursa : http://ewaste.illinois.edu

Denis Bostandžić, industrijski dizajner