Design Sketching | industrijski dizajn

designsketching

Knjige. Era Interneta, socijalne mreže … Ogromne količine informacije dospevaju do vas stihijski. U toj bujici ipak se izdvoji po neka svetla tačka i zato mi je drago što mogu da vam skrenem pažnju da i dalje postoje knjige koje su vredne čitanja i posedovanja . Jedna od tih knjiga koja definitivno zaslužuje mesto u biblioteci svakog dizajnera je i DesignSketching.

Izdata od strane Umeå Institute of Design jedne od vodećih škola za dizajn u Evropi, ova knjiga se može smatrati biblijom svakog industrijskog dizajnera koji crtanju u skiciranju, pridaje veliki značaj u svome poslu. Knjiga obiluje korisnim informacijama o različitim tehnikama crtanja, perspektivi i načinima prezentacije ideja kroz crteže. Vrlo je kvalitetne izrade i u punom koloru, što će doprineti da vas crteži u njoj omame i nateraju da se prihvatite olovke.

chap_basic

Početna poglavlja knjige, objašnjavaju osnovne principe crtanja, senčenja, materijala. Početnicima će pružiti dosta korisnih informacija, dok će iskusnim crtačima uvek dobro doći kao podsetnik.

U sledećim poglavljima priča o skicama ide od osnovnih skica, preko skica koje objašnjavaju funkciju i formu proizvoda, do pravih 2D rendera koji služe da klijente ubede da kupe dizajn koji im prodajte.

Pred kraj knjige postoji i objašnjenja postupka crtanja i bojenja po principu “korak po korak” što će mnogima pomoći prilikom formiranja slike o procesu rada i crtanja, kao i formiranju sopstvene tehnike, koja je svojstvena svakom dizajneru i njegovim radovima daje poseban pečat.

Ova knjiga nažalost još uvek nije dostupna u našim knjižarama, ali je zato možete kupiti online direktno na sajtu izdavača. Dostupna je u tvrdom i mekom povezu i cena joj je 30 EUR za meki povez i 40 EUR za tvrdi + poštarina.

sketching1

O knjizi možete više saznati na web adresi : http://www.designsketching.com

Zaoštrite olovke olovke, spremite flomastere i srećno sa crtanjem!