Letout Outlet | Damjan Stanković | industrijski dizajn

relogikindustrijskidizajn

Držište svoje električne utikače organizovano i istovremno smanjite gužvu koju stvara gomila kablova oko vašeg radnog prostora. Nećete imati potrebu da ikada više tražite dodatne utikače ili izgubite vreme pokušavajući da nađete razdelnik ( lopov ) za kablove. Novi koncept našeg dizajnerskog genija Damjana Stankovića vam omogućava da jednim pritiskom prsta na utikač  za struju, oslobodite kutijicu koja na sebi ima dodatnih četiri mesta za uštekavanje koja su do tada bili sakriveni u zidu. Još jedan pritisak i kutija sa dodatnim utikačima biće povučena u početni položaj u zidu.

relokigindustrijskidizajn1

Svi mi pokušavamo da organizujemo svoje domove najpraktičnije moguće, ponekad je potrebno samo par prepravki na već postojećim stvarima da bi dobile novu upotrebnu vrednost i mnogo praktičniju primenu. Letout Outlet™ je savršen primer skrivene funkcionalnosti naizgled običnog kućnog predmeta. Svrha ove redizajnirane utučnice je da smanji nepotrebnu gužvu i zakrčenje koje stvaraju dodatni produžni kablovi ili razdelnici. Držite svoje kablove i razdelnike uredno organizovane i učinite svoj život lakšim kada su u pitanju dodatne utičnice za struju u pitanju. Uz upotrebu ovog koncepta, razdelnici postaju nepotrebna stvar, jer su dodatna mesta za uštekvanje kablova na samo jedan pritisak daleko.

relogikindustrijskidizajn2

Kada se površina utučnice pritisne, ostatak tela utičnice se oslobađa i dodatni utikači koji su prethodno bili sakriveni u unutrašnjem delu utičnice u zidu postaju vidljivi i upotrebljivi. Kada više nisu potrebni dodatni utikači, uz jedan pritisak prednjeg dela utičnice, ceo prednji deo se povlači nazad u početni položaj i ostaje vidljiva samo jedna utičnica u nivou sa površinom zida. Ova “skrivena funkcionalnost” može biti korišćena na mnoge druge načine. Na primer može biti korišćena kao skrivena fioka punjača za mobilne telefone.

industrijskidizajn04

industrijskidizajn05

industrijskidizajn06

industrijskidizajn07

industrijskidizajn08

Industrijski dizajn je nešto što nam uz ovakve genijalne ideje omogućava da svakodnevni život učinimo mnogo lakšim i da obične stvari sa kojima se svakodnevno susrećemo pretvorimo u mnogo funkcionalnije predmete nego što su trenutno. Sve ovo je zadatak industrijskih dizajnera i ljudi koji konceptualno razmišljaju. Jedan od savršenih primera ovakvog razmišljanja je i Damjan Stanković, dizajner iz Beograda, koji svojim genijalnim idejama, sigurno doprinosi da svet bude lepše i funkcionalniji.

Otkrijte još mnogo interesantnih ideja na sajtu ovog genijalnog dizajnera  www.relogik.com

2 thoughts on “Letout Outlet | Damjan Stanković | industrijski dizajn

Comments are closed.