Svetlo je u modi

industrijski-dizajn-svetlo

Konceptualan rasveta koja je pred nama predstavlja pravo osveženje kako u vizuelnom tako i estetskom smislu. Ovaj rad, delo dizajnera Mihaela Stojanova, je zamišljen kao fleksibilan sistem rasvete koji je moguće postaviti gde god vam se ukaže potreba za time. Upravo zahvaljujući specifičnosti ovog koncepta vaše okruženje, bilo životno bilo radno, može dobiti jedinstven izgled.

industrijski-dizajn-svetlo

Ovaj inventivni sistem rasvete je izrađen od dvoslojnih polikarbonskih listova i po svom izgledu neodoljivo podseća na brodsko jedro. Između ova dva polikarbonska sloja se nalaze sami izvori svetlosti. Kao što se može primetiti u gornjem sloju se nalaze otvori za svetlo. Napomenimo i to da boja svetlosti može biti zelena, cyan i magenta. Intenzitet svetlosti je moguće birati i uskalđivati sa potrebama.

industrijski-dizajn-svetlo

Kao što se može primetiti ovaj sistem rasvete je moguće postaviti kako na zidovima tako i na plafonima. Sam proces postavljana je jednostavan i oslanja se na metalnu šipku koja se nalazi sa zadnje strane ovog proizvoda. Zahvaljujući metalnoj šipci, na kojoj se nalazi ovaj sistem rasvete, moguće ga je rotirati u različitim pravcima.

industrijski-dizajn-svetlo

industrijski-dizajn-svetlo

Tekst priredio Miloš Stojaković