Origami koncept MP3 plejer nazvan -Play-

Prvo igra a posle mjuzz !!!

Da kretivna rešenja nemaju nekih granica a ni stereotipa pokazuju nam korejski dizajneri, origami konceptom MP3 plejera nazvanim „Play“.Ko bi drugi osmislio ovako nešto, nego onaj kome je ovo igra iz obdaništa.Morate biti ljubitelj kreativnih igara i veoma strpljivi da biste imali zelju za ovakvim plejerom.

Osnova novog koncepta upravljanja muzičkim plejerima, sastoji se iz poteza  presavijanja i kliznih pomeranja njegovih delova.Dizajneri Jun Pyo Kim, Keun Sol Kim, Sung Mi Kang i Joo Hee Park,zeleli su da izbegnu svu dugmad na MP3 plejeru.


Kako to sve funkcioniše?

Da biste na njihovom MP3 plejeru nazvanom „Play“ slušali muziku, treba da ga presavijete tako da dobije oblik trougla kojim se inače obeležava dugme za reprodukciju „>“, a da biste brzo premotali snimke unapred, jedan od trouglova treba da klizne unapred da bio se dobio oblik koji podseća na oznaku „>>“. Za premotavanje unazad dovoljno je preokrenuti plejer. Za zaustavljanje trougao treba pretvoriti u kvadrat „■“.

Umesto dugmadi uređaj duž dijagonale ima šarku koja omogućava presavijanje i klizno pomeranje jednog dela u odnosu na drugi.

Simpatičan prikaz da se kroz dizajn može oslikati autentična kultura.Možda će se zameriti na smanjenoj dozi funkcionalnosti, ali igra je nešto što ne mora zaobići i nas -velike-.

Tekst pripremila:  Jelena Smiljanić