METAPHYS japanski dizajn studio

Iz japanske škole dizajna, višestruko nagradivani METAPHYS je studio koji se pre svega bavi minimalizmom u svojim proizvodima, pocevši od najobicnije gumice za brisanje, pa sve do neobicnih saksija za cvece sprovedenih kroz ram za slike.

Pod nadzorom glavnog dizajnera Chiaki Murate, glavni moto ovog studia je poboljšanje postojecih proizvoda koji nas okružuju

Forma kojom se vode kroz radove je pre svega jednostavna u cilju da ne naruši nekim suvišnim detaljima minimalizam. Njihova ideja se vodi da ,,sve što počnemo da kreiramo, moramo početi od posmatranja sličnih predmeta da bi izbegli subjektivnost i doneli nešto novo. Jako je bitno da razmislimo o samoj egzistenciji proizvoda i da li je stvarno potrebno da taj proizvod bude deo naše svakodnevnice.

Za sve koji nalaze svoju inspiraciju u minimalizmu obavezno neka posete sajt studija.

2 thoughts on “METAPHYS japanski dizajn studio

  1. “Sve što počnemo da kreiramo, moramo početi od posmatranja sličnih predmeta da bi izbegli subjektivnost i doneli nešto novo. Jako je bitno da razmislimo o samoj egzistenciji proizvoda i da li je stvarno potrebno da taj proizvod bude deo naše svakodnevnice.”
    I poslije svega ovoga su napravili saksiju za pirinač koja ima više nekorisnih nego korisnih površina (korjen kog cvijeca moze da stane u onu posudicu?)? Minimalizam, pa spiralna gumica, a ne oblika kvadra? Svijeće koje troše struju, a pri tom ne osvjetljavaju ništa? Zašto jednostavno, kad može komplikovano?
    Prvi komentar i hejt? Fak-jea! XD

Comments are closed.