Manifestacija BG Car Show

Bg Car Show se održava svake druge godine u saradnji sa Sajmom automobila, pa se tako i očekuje i ove godine na Beogradskom sajmu od 8-14. marta i to po treći put. Ovom prilikom će se okupiti svi distributeri motornih vozila u Srbiji, kao i značajni uvoznici iz regionalnih zemalja. Ono što čini ovu manifestaciju kompletnom je ponuda vodećih svetskih proizvođača, izložba prateće industrije, delova i opreme, kao i servisne opreme. Vizuelni efekat pojačaće dobra i jedinstvana scenografija u koju će se skladno utopiti najnoviji luksuzni modeli automobila. Iako se smatra da je namenjen program za poslovne ljude, ne izostaje i osvrt na ljubitelje automobilskih inovacija.Primeri za to su test vožnja, zabavne takmičarske aktivnosti, nagradne igre. Uz premijerno predstavljanje modela E 350 CDI kabriolet, “Mercedes-Benz” Beograd će izložiti i modele A 160 CDI, B 180 CDI, C 200 CDI, E 200 CDI, ML 350 CDI, S 350 CDI L 4M, Vito 109 CDI putnički i “Smart”.


Tri nova brenda

Novina ovog sajma jeste prisustvo tri nova brenda koja ranije nisu bila prisutna na srpskom tržištu: Lexus, Chery i Tata. Po rečima Zorana Lupšića projekt menadžera BGCS oni će imati na raspolaganju prostor u halama 1, 1a, 2, 3, 3a, i 4. Njegova izjava je da :” Moramo imati u vidu da je ovo zahtevan poduhvat zbog delikatnog ekonomskog trenutka”. I to se vidi na primerima pokušaja da se realizuje nekoliko manifestacija sličnog tipa u Evropi koji su otkazani, poput Sajma automobila u Zagrebu. Ovom prilikom mi ih pozivamo da budu rado viđeni gosti kod nas. Ono što možemo još očekivati da vidimo jeste zvezda ovogodišnjeg “Mercdes-Benz” štanda E-Klasa kabriolet. Pod sloganom “Četvorosed za četiri godišnja doba”, inženjeri su na vrh prioriteta postavili funkcionalnost modela u toku cele godine. Sa novim modelom E-klase kabriolet, period vožnje je produžen na celu godinu.U inovacije se ubrajaju automatski deflektor za vetar “Aircap”, unapređeni sistem grejača u predelu vrata “Airscarf”, kao i standardni akustički krov.

Motopassion

Osim automobila biće predstavljeni motocikli i bicikli na 5.Moto Passion okupljanju u sali 4. Svi posetioci imaće mogućnost da se dive i vide mopede, skutere, motocikle… Ideja ovog okupljanja jeste da se populariše moto sport u Srbiji. I ove godine možete očekivati egzibicije vozača, koje će biti namenjene publici koja podržava ovakav način pokreta. Prošle godine je ovu manifestaciju posetilo oko 130 000 posetilaca a ove godine se nadamo boljoj posećenosti. Trgovci automobilima kažu da je najmerodavniji pokazatelj prodaje i atkivnosti auto tržišta period oko i posle sajma automobila, pa tako se nadamo udaljavanju od prošlogodišnje ekonomske krize.

Pa ako želite da uživate i posetite BG Car Show možete to učiniti od 10 do 20 časova, a cena ulaznice iznosi 300 dinara. Možda će neki industrijski dizajneri dobiti jače ideje za linije novih modela automobila. A pretpostavljamo da im oko neće zaobići i modeli devojaka.Tako da uzmite svoje fotoaparate u ruke i uživajte !

Tekst pripremila : Jelena Smiljanić


One thought on “Manifestacija BG Car Show

  1. Sajam su udesili da počne kad i sajam ‘tomobila u Ženevi. Ne znam šta su time htjeli da postignu. Možda da im manje proizvođača dođe X)

Comments are closed.